Monday, October 28, 2013

Ikka veel suvine Ateena...

Tundub, et ei ole minus ikka seda aktiivset blogija hinge. Ilmad on nii ilusad ja tööpäevad tihedad, nii et blogimiseks aega napib aga ma luban, et annan oma parima:)

Viimase paari nädala jooksul olen saanud juba päris palju Ateenat avastada ning hakkan rohkem pisikesi detaile märkama, mis varem täiesti märkamatuks jäid. Siin on kõik ikka täiesti teisiti, kui Eestis. Täna näiteks oli Kreekas suur püha- ohi day (ei päev). See on nende jaoks väga oluline, sest ajaloos 28. oktoober 1940 esitas Itaalia diktaator Mussolini Kreekale ultimaatomi, kus nõudis Kreeka maid endale. Kreeka peaminister vastas sellele ultimaatomile ühe sõnaga- ohi. Ohi tähendab Kreeka keeles ei. Täna toimusid paraadid ja igal endast lugupidaval Kreeklasel olid lipud rõdudel. Kreeklastele oli see ka vaba päev ehk poed ja asutused olid täna suletud. Ja minule tähendas see suuremat palka;) nii et mul on ainult rõõm kui Kreekastel pidupäev.

Käisime eelmisel nädalal tiimiga ehtsas Kreeka restos õhtusöögil. See oli päris mõnus võimalus kultuuriga tutvuda. Avastasin kreeklaste ja eestlaste vahel ühise joone- me mõlemad armastame toitu:) Söögid on siin tõesti väga maitsvad. Siin süüakse väga palju kartulit, liha ja üsna levinud on ka suvikõrvits, mis kuulub minu lemmikute hulka. Muidugi ei tohi jätkuvalt unustada seda suurepärast pita saia, mida süüakse siin hommikuks, lõunaks ja õhtuks. Tõesti väga mõnus. Kui kunagi Eestisse tagasi lähen siis kindlasti võtan endaga varu kaasa;)
Kui praegu mõtlema hakkan olen peaaegu igal õhtul väljas käinud, sest nii palju põnevat on avastada ja näha. Aga mida ma siin siis põnevat näinud olen?
Näiteks on siin väga populaarne Bingo. Siin on sellised väiksed söögikoha laadsed kohad nn bingosaalid, kus inimesed istuvad üheskoos telekate taha ja hakkavad bingot mängima. Ekraanid on suunatud ka tänava peale. Inimesed istuvad keset tänavat oma plastiktoolides ja mängivad bingot. Tulevikus tahan ka kindlasti vähemalt ühe mängu kaasa teha aga selleks peaks mul juba kreeka keel suus olema, et ma ikka aru saaks, millal võidan.
Kui kreeka keele õpingutest rääkida, siis ankeet on täidetud, nii et varsti peaks õppimine algama. Hetkel oskan ma põhilisi sõnu nagu aitäh, tere, head aega, palun, vabandust. Tegu on igatahes väga keerulise keelega. Kuigi ühes toidupoes panin juba müüja piinlikust tundma, et ta minuga inglise keeles vestlust alustas. Ju minu kreekakeelne tervitus oli siis nii veenev;)
Tegelikult on siin tänavapilt väga kirju. Siin on täiesti tavaline, et tänaval kaubeldaks kõik võimalike asjadega. Minu toakaaslane otsustas osta meloneid. Märkimisväärne oli aga müüja välimus. Tegu oli üsna volüümika naisega, kes oli otsustanud aega targalt kasutada ning oma pea värviga kokku mätsinud. Kõlab ju igati loogiliselt. Miks peaks aega raiskama, kui hommikul saab ju värvi pähe panna ja siis õhtul peale tööd maha pesta.
Tänavatel on siin ka väga palju kõiksugu pagariärisid, kus saab suu oioi kui magusaks teha. Kreeklased jumaldavad magusat. Kõik jäätised, mis ma siin söönud olen on hästi rammusad ja topelt magusamad kui näiteks Ben&Jerry's. Sellest tulenevalt on mul ka järgmisel kuul kindel plaan hakata jõusaali külastama. Muide, kui ma varem mõtlesin, et Eestis on mõne spordiklubi riietusruum veidi väsinud välimusega siis nüüd sain aru, et tegu oli väga luksuslike paikadega. Siinsetes jõusaalides on täiesti ok,kui riietusruumis on pisike kapike, kus pole lukku. Tabaluku peab siin ise muretsema, kui tahad et asjad ka peale trenni alles oleksid. Dussiruumidest ei ole vist mõtet üldse rääkida. Aga tundub, et asja asjab ära. Jõusaalid ise tunduvad täitsa hea varustusega. Eks järgmisel kuul saab siis täpsemalt teada. Hetkel naudin ma trenni tegemist oma kodu terassil. 


Kui treeningutest rääkida siis on need päris rasked. Üheksa tundi järjest arvutiekraani passida ei ole lihtne. Õnneks saab treeningperiood varsti läbi ja algab töö. Tegelikult on hirmus ka, sest ma pole selleks üldse valmis.
Tänu sellele, et ma töötan Microsofti osakonnas saame me MS nänni ka. Näiteks tasuta Windows 8.1 ja peale koolitust saame kuulduste järgi ka Microsofti sertifikaadi omanikuks..not bad:D
Kui mul koolitused läbi siis võivad kõik oma IT küsimustega minu poole pöörduda, et ma ikka praktikat saaks.

Vot siis, nii minu nädalake siin suures linnas möödus. Loodan, et nädalavahetusel on mul jälle midagi uut lisada, mida jagada. Sharing is caring:)

1 comment:

  1. :) I am going to call up Microsoft technical support and ask to speak to you

    ReplyDelete